OFFICIAL-WEB-SITE of RADIO KAMENO!

  [BG]   EN   RU  
OFFICIAL-WEB-SITE of RADIO KAMENO!

 
Рейтинг: 3.00
(210)
Начало
За радиото
Програма
Новини от региона
Прогноза за времето
Анкети
Онлайн Чат
За контакти


Кукери 2012 година Реклама Видео

Новини от региона / Регионални новини

25 Март 12, 22:29 / Автор: Николай Михалев/ Източник: Дир.бг
Община Камено възстанови столовото хранене за ученици
Около 480 деца са обхванати от програмата за "столово хранене", която въведе община Камено. Тази социална практика не е била прилагана почти 8 години - коментира кметът Стефан Бонев. Бюджет 2012 гарантира финансирането на това перо през цялата година.

Преди началото на новата учебна година са били инвестирани 100 000 лв. в ремонт на съществуващите кухненски блокове и столове, които са били много лошо техническо състояние и почти изоставени. В момента те са снабдени с необходимото оборудване, разкрити са нови работни места, а заплатите на досегашния персонал са увеличени заради допълнителното натоварване при обслужването на учениците.

Храната се приготвя в базата на социалния патронаж в Камено и в Русокастро и се транспортира със специализирани автомобили до училищата и в Трояново и Кръстина.

От общинската програма за "столово хранене" се възползват децата, които са избрали целодневна форма на обучение, т.е посещават училище и занималня.

Учениците от първи до четвърти клас получават безплатни закуски по програма на Министерството на образованието, а за горните класове закуската е на цена 60 ст., от които децата заплащат само 40 ст.

За обяда, който е съобразен с всички изисквания на одобрения от ресорното министерство рецептурник, децата заплащат 50 ст., а останалите 2 лв. се покриват от общината и от делегираните бюджети на училищата.

С връщането на "столовото хранене" стимулираме родителите да изберат целодневното обучение за своите деца - смята кметът на община Камено Стефан Бонев.

Според него все повече ученици решават да останат по цял ден в училище, където са нахранени и имат възможност да подготвят по-добре уроците си с помощта на възпитатели в занималните.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1791